#1 2017-10-11 19:16:01

Lukáš Marek
Člen
Registrován: 2017-09-25
Příspěvky: 5

Přidání moštu do Cideru

Ahoj,
ve videu pana Abta - Jídlo s.r.o. se hovoří o tom, že finální Cider se doslazuje moštem. Máte s tím někdo zkušenosti? Měla by se při moštování dát pár litrů stranou a ty nějakým způsobem zakonzervovat a poté přidat do lahví, když stáčím téměř hotový Cider? V jakém poměru?

Díky

Offline

#2 2017-10-13 21:37:30

Piparkakuja
Člen
Registrován: 2015-10-31
Příspěvky: 134

Re: Přidání moštu do Cideru

Míchat ideálně podle chuti, ale pozor, pokud je lahvovaný cider ještě pořád živý, tak to bude v lahvích dál kvasit a můžou vybouchnout. Myslím, že Tátův sad je pasterizovaný nebo přefiltrovaný tak, aby to už dál nemohlo kvasit.  Pokud má mošt cukernatost 10°NM, tak to dělá 10g na deci moštu a to už by dokázalo v půllitrovce udělat slušný přetlak.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK