Info
Fórum | Témata | Příspěvky | Poslední příspěvek |
---|---|---|---|
1 |
83 | 110 | 2021-10-23 11:51:49 od flops |
2 |
42 | 82 | 2019-10-08 14:32:56 od salab |
3 Kde se dá ochutnat cider?Máte tip kde se dá ochutnat zajímavý cider? Kde se cider čepuje, kde probíhají ochutnávky či soutěže?
(Moderuje flops) |
67 | 148 | 2018-11-30 15:36:26 od Lukáš Marek |
4 Jak chutná cider?Ochutnali jste někde u nás či v zahraničí zajímavý vzorek cideru? Jaký byl?
(Moderuje flops) |
34 | 41 | 2017-03-02 20:40:47 od Shooter |
Výroba cideru
Fórum | Témata | Příspěvky | Poslední příspěvek |
---|---|---|---|
1 Odrůdy jabloní (hrušní)Jaké odrůdy jsou vhodné pro výrobu cideru a jaké nejsou? Jaké kombinace odrůd?
(Moderuje flops) |
9 | 36 | 2021-03-01 19:17:47 od flops |
2 |
3 | 12 | 2020-08-28 23:16:17 od Carlos |
3 |
7 | 44 | 2020-10-11 23:18:00 od Carlos |
4 |
8 | 22 | 2014-09-30 15:15:32 od kasal |
5 |
47 | 284 | 2019-11-23 21:43:10 od Frantisek Apfelbeck |
6 |
8 | 58 | 2020-08-18 14:18:59 od KarelK |
7 |
17 | 71 | 2021-04-03 16:29:11 od richie |
8 Vady cideruNěco se nepovedlo tak jak se mělo? Má cider špatnou vůni nebo chuť? Je moc kyselý či kalný?
(Moderuje flops) |
10 | 52 | 2016-10-26 16:46:03 od patricion |
9 |
2 | 17 | 2015-09-17 07:56:21 od Zajda |
10 Alternativní postupyVýroba cideru může být docela dobrodružství. Nedá se říct, že je jen jediná správná cesta.
(Moderuje flops) |
3 | 30 | 2017-03-30 08:43:50 od Shooter |
Bazar
Fórum | Témata | Příspěvky | Poslední příspěvek |
---|---|---|---|
1 |
2 | 2 | 2015-05-04 08:06:56 od flops |
2 |
2 | 3 | 2021-03-01 19:05:25 od flops |
Naše cidery
Fórum | Témata | Příspěvky | Poslední příspěvek |
---|---|---|---|
1 Vrba CiderCider zkouším vyrábět od roku 2010, používám vlastní jablka (české pannenské a valašská jadrnička). Mým ideálem je výrazné jablečné aroma, vyvážená přírodní chuť a jemná perlivost, to vše bez zbytečné chemie.
(Moderuje flops) |
10 | 33 | 2016-05-09 21:20:27 od Jirka Vrba |
2 OndraPrvní pokus o cider přišel v r. 2011 s poněkud pochybným výsledkem,
ale pořád se to zlepšuje. Zdrojem jsou mi jablka ze starých jabloní z
podhůří Krkonoš, cílem pak vyrobit přírodní polosladký perlivý cider.
Bez složitého vybavení v domácích podmínkách. Experimentuju s technikou keevingu.
(Moderuje flops) |
3 | 19 | 2014-09-25 16:01:23 od Ondra |
3 Cider z HájovnyS cidrem jsem začala v roce 2012, základem mé výrobní filozofie je vyrobit cider z kvalitní, čerstvé šťávy, kterou získávám z vlastního sadu na severním Plzeňsku. Pěstuji různé odrůdy jabloní včetně starých krajových. Sklepní prostory naší staré hajenky z 18. století umožňují jak cidru pomalu kvasit, tak zrát.
(Moderuje flops) |
3 | 7 | 2016-03-04 17:04:08 od Hajenka |
4 |
1 | 2 | 2012-10-08 10:20:06 od Quixote |
5 Nekompromisní cider(Moderuje flops) |
1 | 7 | 2012-12-16 21:48:49 od Ondra |
6 The jabčákOkolo kvašení se motám déle, okolo cideru zatím jen chvilku (přelom 2009-2010); cílem je udělat cider co bude pěkně vonět, při otevření nevybuchne a zvládne i chvíli zrát. Ve sklepě se snažím nepoužívat žádné přídavky kromě síry a cukru/šťávy na rozkvašení v lahvi. Jednou bych chtěl kvasit v novém bariku :)
(Moderuje flops) |
1 | 5 | 2014-01-29 21:03:48 od stepan |
7 Sluneční CidreS výrobou cidre začínám teprve letos (2014). Snažím se o variantu cidre zrající v lahvích pod korkem. Jablka jsem zpracoval vlastní ze starého, neošetřovaného sadu. Lisuji ručním lisem. To vše na jižních svazích pod Ještědem ve výšce kolem 600 m.n.m., kde se snažím i o pěstování odolných severoněmeckých odrůd vína. Na jaře 2015 se chystám k výsadbě nového sadu jabloní.
(Moderuje flops) |
1 | 4 | 2015-05-05 12:28:57 od Henry |
8 KardinálMůj KARDINÁL je jedním slovem poctivý cidre. Nikde ho nekoupíte, nic nestojí a ochutnat ho můžete jedině se mnou. Snažím se o francouzskou variantu s výraznou perlivostí a zbytkovým cukrem. Používám výhradně vlastní jablka staré odrůdy Kardinálka, které vypadají jako kardinálové - znají jen červenou, bílou a černou barvu. Přidávám do něj už jen nadšení a čas. A výsledek? Je to eminence mezi cidry. Snad jednou ochutnáme...
(Moderuje flops) |
0 | 0 | Žádný příspěvek |
9 Piparkakuja(Moderuje flops) |
5 | 75 | 2019-10-27 23:11:22 od Piparkakuja |
10 |
4 | 4 | 2016-11-01 22:41:01 od Tomino |
Související témata
Fórum | Témata | Příspěvky | Poslední příspěvek |
---|---|---|---|
1 |
6 | 6 | 2016-05-14 09:04:30 od Jirka Vrba |
2 |
14 | 30 | 2016-10-06 14:06:23 od Frantisek Apfelbeck |
3 Péče o sklepDobrý sklep to je poklad, správná teplota, správná vlhkost, žádní nezvaní hosté ...
(Moderuje flops) |
1 | 15 | 2014-10-09 10:30:01 od kasal |
4 Výroba moštuJablečný mošt je základní surovina pro výrobu cideru. Dá se ale pít jen tak, vyrobit z něj calvados nebo jablečný ocet.
(Moderuje flops) |
3 | 15 | 2020-11-06 11:56:17 od KarelK |
5 Ovocné a vína a jiné dobrotyKdyž už jsme u toho kvašení, tak vyrábět se dá spoustu jiných dobrot.
(Moderuje flops) |
4 | 38 | 2016-02-03 19:48:24 od Doktor |
6 |
3 | 7 | 2016-10-31 15:59:42 od JanaK |
O webu
Fórum | Témata | Příspěvky | Poslední příspěvek |
---|---|---|---|
1 Náměty na rozvojPokud máte nápad jak obohatit tento web nebo narazíte na nějaký problém piště do tohoto fóra
(Moderuje flops) |
2 | 12 | 2012-12-21 23:07:14 od Jirka Vrba |
Informace o fóru
- Statistika fóra
- Celkový počet registrovaných uživatelů: 305
- Celkový počet témat: 406
- Celkový počet příspěvků: 1.291
- Informace o uživateli
- Nejnovější registrovaný uživatel: ZikapealGW
- Registrovaných uživatelů online: 0
- Hostů online: 8