#1 2012-09-02 22:05:36

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

2010 Domácí aceton a zkažené vejce

První pokus jsem vyráběl z valašské jadrničky, lisováno tuším v moštárně. Pro kvašení jsem nepoužil kvasinky, 5l demižon jsem umyl jen vodou a nechal kvasit doma při pokojové teplotě 22C. Výsledek byl cider drsné chuti s vůní acetonu nebo laku na nehty. Ta vůně se rozvinula ještě cestou na ochutnávku, kam putoval z Brna do Němčiček a pak do Prahy v teple a pet láhvi.

Jiná várka v tom roce, opět bez kvasinek, trpěla problémem že voněla jak zkažené vejce. Chuť byla dobrá, ale vůně otravná. Problém vidím stejně - teplota při kvašení, čistota skla, divoké kvasinky to je sázka do loterie.

A do třetice, viděl jsem návod jak z jablečného džusu udělat cider. Koupil jsem Happy Day, překvasil,  ale pít se to nedalo. Jakmile zmizí cukr, tak se teprve ukáže chuť a nebudou to ty lákavý jablíčka co jsou na obalu.

Tudy cesta nevede.

Offline

#2 2012-09-03 10:01:21

Ondra
Člen
Registrován: 2012-09-02
Příspěvky: 67

Re: 2010 Domácí aceton a zkažené vejce

..tak to asi ještě zvážím svůj letošní plán použít divoké kvasinky

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK