#1 2018-10-11 12:08:33

MilanK
Člen
Registrován: 2018-10-11
Příspěvky: 5

jak snížit pH moštu

pH moštu před zakvašením má být 3,3 -3,7. Pro kvalitu Cideru a MB stability moštu čím méně, tím lépe... JAK SNÍŽIT pH? Dohledal jsem, že lze použít Ca, ale dávkování mi není jasné. Umí někdo nahodit konkrétní výpočet dávkování pro příklad: 50l moštu; naměřené pH 3,5; požadované pH 3,3???

Upravil MilanK (2018-10-11 16:38:44)

Offline

#2 2018-10-11 20:05:13

Piparkakuja
Člen
Registrován: 2015-10-31
Příspěvky: 131

Re: jak snížit pH moštu

Než tam sypat nějakou chemii, tak raději splašit kýbl kyselých jablek a dodat trochu moštu. Co máš za jablka, že máš vysoké pH? S těmi českými odrůdami mám spíš opačný problém a sice, že těch kyselin je v nich až moc.

P.

Offline

#3 2018-10-12 06:24:43

MilanK
Člen
Registrován: 2018-10-11
Příspěvky: 5

Re: jak snížit pH moštu

Piparkakuja napsal:

Než tam sypat nějakou chemii, tak raději splašit kýbl kyselých jablek a dodat trochu moštu. Co máš za jablka, že máš vysoké pH? S těmi českými odrůdami mám spíš opačný problém a sice, že těch kyselin je v nich až moc.

P.

Ještě jsem nezačal, ale než začnu, chci vědět maximum! To jsem nečekal, že by měly být česká jablka až tolik kyselá?! Nicméně, v teoretickém výpočtu se ztrácím, tak bych rád viděl příklad výpočtu.

Offline

reklama:

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK