#1 2018-10-11 12:18:36

MilanK
Člen
Registrován: 2018-10-11
Příspěvky: 5

dolévání moštem po stočení

Po prvním stočení se má demižon dolít po okraj kvůli minimalizaci objemu vzduchu v demižonu. Vodou se mi to ředit nechce! Mohu dolít demižon rozmraženým moštem z PETky? (Připravil bych si před zakvašením o pár litrů vysířeného a odstátého moštu navíc a přebytek bych zamrazil v PET do prvního stáčení. Dolil bych rozmraženým moštem o stejné teplotě). Očekávám další vlnu kvašení, ale nijak bouřlivou ;-) Vaše názory na dolévání? Vaše názory na zamražený mošt?

Offline

#2 2018-10-11 20:01:52

Piparkakuja
Člen
Registrován: 2015-10-31
Příspěvky: 134

Re: dolévání moštem po stočení

Zdravíčko!
Zamraženej mošt je v pohodě, vůbec bych se toho nebál, dělám to někdy taky tak. Předpokládám, že toho zamraženýho moštu bude oproti tomu překvašenýmu poměrově o dost míň. 

P.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK