2016-03-10T20:13:19ZFluxBBhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?id=198Chtěl bych zátkovat šampusky korkovými špunty. Včera jsem objevil nějaké celkem za rozumnou cenu, ale prodávají se po 1000ks. Takový objem zdaleka neudělám, tak mi jde o to, zda ty šampusové špunty nějak nestárnou, jestli jdou používat třeba i za 3 roky. Nevyschne ten korek nějak? Teď zátkuju umělohmotnými a je to takové jako neromantické, jestli víte, co mám na mysli...]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=2862016-03-10T20:13:19Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=1262#p1262Jirka Vrba: zadrátovaný špunt vydrží hodně, teď jen aby to vydrželo i sklo Výbuchy celých vlašek, např. při výrobě perlivých vín, nejsou ničím neobvyklým. Záleží na zbytkovém cukru a případně mikrobiální čistotě. Ale nevím, jestli při zavírání hříbkem nemusí být speciální zátkovačka a špunt. Do klasické flašky bych ho taky nerval.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1302013-02-04T18:06:39Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=671#p671Co jsem viděl, tak se to používá ve Francii s lahvemi na champagne a s pojistkou. To vydrží hodně.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22013-02-01T15:55:22Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=670#p670setchebo: pokud bude cider tichý a suchý, nebo perfektně sterilní, tak se není čeho bát,]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1302013-01-30T21:16:38Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=667#p667Dobrý den vinšuju, rád bych se zeptal, esli máte někdo zkušenost se špuntováním lahví pomocí korkových zátek. Mám několik lahví bez uzávěrů a trochu se bojím výbuchu při použití korku, neb je to moje první lahvovačka. Díky za reakce M.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1332013-01-29T15:18:11Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=666#p666