2015-11-14T08:46:01ZFluxBBhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?id=167Ve vinařství se pro odstranění sirovodíků používají přípravky na bázi mědi. Aplikaci lze opatrně provzdušnit míchadlem, případně i pomocí kyslíkové bomby. Nejlepší je ale snažit se zabránit vzniku sirovodíků.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1212015-11-14T08:46:01Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=1170#p1170ale pozor na výběr kompresoru, spíš používat bezolejový a čistý, jinak se vám tam může dostat bordel. Nejlepší je stočit do kýblu a z výšky přelít do kadě nebo hoboku. Ale základem je stočení z kvasnic. Provzdušnění na kvasnicích, nemá absolutně žádný význam.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1302012-12-13T23:27:14Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=551#p551míchat a přelévat? příp. dát do demižonu hadičku a nějakým kompresorkem tam tlačit vzduch ]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1092012-10-29T20:22:10Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=442#p442Nevíte jak bych mohl pořádně provzdušnit mošt? Je z moštu cítit sirovodík. Na netu jsem se dozvěděl, že se to dá řešit právě provzdušněním, stočením a přidáním pyrosiřičitanu draselnýho.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1162012-09-26T11:48:51Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=378#p378