#1 2014-06-20 18:54:04

pazdart
Člen
Registrován: 2014-06-20
Příspěvky: 3

Kvašná zatka

Dobrý den,začal sem poprvé vyrobou vína.Mám problem kvašení jde pres kvasicí zátku,a vyteka to ven,jeto náký problém ?

Upravil pazdart (2014-06-20 19:12:30)

Offline

#2 2014-06-21 16:11:03

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: Kvašná zatka

máte moc plný demižon, musíte tam nechat trochu prostor. Taky možná kvasíte při moc vysoké teplotě.

Offline

#3 2014-07-02 16:36:15

pazdart
Člen
Registrován: 2014-06-20
Příspěvky: 3

Re: Kvašná zatka

Už sem to otevrel a odlil sem..teplotu sem mněl kolem 23 doma

Offline

#4 2014-07-04 19:06:34

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: Kvašná zatka

je lepší kvasit při nižší teplotě, kvasí to pomaleji a cider má lepší chuť. Někde okolo 15C.

Offline

#5 2014-07-04 19:39:25

pazdart
Člen
Registrován: 2014-06-20
Příspěvky: 3

Re: Kvašná zatka

ano už sem to dal 4 den  do sklepa tam je o neco meně...víno dělám strešní.a do dvou dnu zacnu vysnové.utery se pochlubím rucním lisem po domacku vyrobení

zdravím vás,nedeli to bude už 3 týden co jsem zazátkoval.A do dnešního dne to kvasí cc po pul mynutě.mám to nechat ještě kvasit?

Offline

#6 2014-07-05 19:25:44

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: Kvašná zatka

počkejte až se cider začne čistit

Offline

#7 2014-09-17 20:50:24

Shane.p
Člen
Registrován: 2014-09-17
Příspěvky: 4

Re: Kvašná zatka

Možná to už někde zaznělo, ale možná jsem to přehlédl. Jsem také úplný začátečník a některé návody jsou pro mě pořád složité. V neděli jsem získal 30l moštu. Do plastového barelu opatřeného kvasnou zátkou jsem ho nalil až v pondělí (nechal jsem tam dostatek prostoru, takže není po okraj). Nepřidával jsem žádné kvasnice. Zpočátku to začalo pěkně bublat, ale teď už to skoro vůbec nebublá. Chci se zeptat jestli je to normální a mám počkat, nebo to mám otevřít a něco s tím udělat? Moc děkuji.

Offline

#8 2014-09-18 06:14:50

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: Kvašná zatka

než se mošt rozvasí chvíli trvá, tak tři dny nejméně. Tady je návod, který sepsal Ondra http://winepunk.cz/2012/10/10/jak-vyrob … bovzdorne/, nechává část moštu rozvasit zvlášť. Druhá možnost je přidat vinařské kvasinky, anebo trochu burčáku.

Offline

#9 2014-09-19 11:55:59

Shane.p
Člen
Registrován: 2014-09-17
Příspěvky: 4

Re: Kvašná zatka

Dobře, já počkám. Já měl objdenané cider kvasnice, ale bohužel do práce a skončili někde na podatelně a už týden se jich nemohu dobrat. Nevýhoda velkých firem. Příště si to raději pošlu domů.
Na víkend jedu pryč, tak uvidím po víkendu jestli se to rozkvasí.
Ještě mě napadlo jestli jsem to nemohl zastavit tím, že jsem to nalil do barelu který jsem čistil kyselinou citronovou (na 30l dva balíčky) a pak jsem to nevymyl, měl jsem za to, že se to nesmí.
Děkuji za odkaz na návod.

Offline

#10 2014-09-30 15:00:58

kasal
Člen
Registrován: 2012-10-15
Příspěvky: 48

Re: Kvašná zatka

Mohu se prosím zvědavě zeptat, jak to dopadlo?

Offline

#11 2014-10-04 21:08:53

Shane.p
Člen
Registrován: 2014-09-17
Příspěvky: 4

Re: Kvašná zatka

Zdravím, no nakonec jsem to odpustil, kaly jsem vymyl a nalil jsem to zpět a přidal kvasnice co mi přišli poštou. Jenže stále to nekvasí. Tak nevím. Ještě to zkouším dám do teplejší místnosti, třeba se to rozkvasí. Nebo mi to někde netěsní a pak ty bublinky unikají jinudy, ale to mi přijde divné, protože je to úplně nový barel.

Upravil Shane.p (2014-10-04 21:16:13)

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK