#1 2013-01-29 16:18:11

setchebo
Člen
Registrován: 2012-12-23
Příspěvky: 1

Zátkování, špuntování a víčkaření

Dobrý den vinšuju,
rád bych se zeptal, esli máte někdo zkušenost se špuntováním lahví pomocí korkových zátek. Mám několik lahví bez uzávěrů a trochu se bojím výbuchu při použití korku, neb je to moje první lahvovačka. Díky za reakce M.

Offline

#2 2013-01-30 22:16:38

uncompromised
Člen
Místo: Velké Bílovice
Registrován: 2012-11-15
Příspěvky: 79
Web

Re: Zátkování, špuntování a víčkaření

setchebo: pokud bude cider tichý a suchý, nebo perfektně sterilní, tak se není čeho bát,

Offline

#3 2013-02-01 16:55:22

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 314
Web

Re: Zátkování, špuntování a víčkaření

Co jsem viděl, tak se to používá ve Francii s lahvemi na champagne a s pojistkou. To vydrží hodně.

Offline

#4 2013-02-04 19:06:39

uncompromised
Člen
Místo: Velké Bílovice
Registrován: 2012-11-15
Příspěvky: 79
Web

Re: Zátkování, špuntování a víčkaření

Jirka Vrba: zadrátovaný špunt vydrží hodně, teď jen aby to vydrželo i sklo ;) Výbuchy celých vlašek, např. při výrobě perlivých vín, nejsou ničím neobvyklým. Záleží na zbytkovém cukru a případně mikrobiální čistotě. Ale nevím, jestli při zavírání hříbkem nemusí být speciální zátkovačka a špunt. Do klasické flašky bych ho taky nerval.

Offline

Reklama

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK