#1 2012-09-02 22:22:46

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

2011 TORUGO

Tohle byl první cider, který už mi chutnal.

Cider z kupovaných jablek od místního sadaře. Je to taková směs jablek "na štrůdl". Konkrétně to byly Topaz, Rubín a Golden Delicius. Drceno drtičkou Shark, lisováno ručním lisem, sektové kvasinky BS11.

Cider se krásně vyčistil, lahvoval jsem do pivních láhví, bylo ho jen 10l tak rychle zmizel.

Offline

#2 2012-09-03 10:00:11

Ondra
Člen
Registrován: 2012-09-02
Příspěvky: 67

Re: 2011 TORUGO

za jak dlouho se cider sám vyčistí? já byl netrpělivý a dosypával čistící enzym, ale klidně bych se tomu vyhnul, čím míň přídavků tím líp...

Offline

#3 2012-09-03 12:42:21

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: 2011 TORUGO

dva měsíce? Nejprve musí dokvasit, je úplně neprůhledný. Pak kvasí pomaleji a je takový mléčný, pak to vezme rychlý spád a za týden je průsvitný. Stočím to a ještě ho nechám sednout.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK