#1 2018-10-12 06:27:28

MilanK
Člen
Registrován: 2018-10-11
Příspěvky: 5

Skladovací teplota stočených lahví

V jaké teplotě skladovat stočené lahve, které se mají prosytit CO2? Držet pracovní teplotu kvasnic nebo šup s tím do lednice? Jak dlouho držet sekundární kvašení v lahvi, když nevím, kolik je v lahvi CO2?

Offline

#2 2018-10-17 22:45:50

Piparkakuja
Člen
Registrován: 2015-10-31
Příspěvky: 131

Re: Skladovací teplota stočených lahví

Ve sklepě, tak 10°C. Po každých 3-4 týdnech jednu láhev píchnout a vypitím zjistit, nakolik se to už nabublalo. Když už se stav po pár měsících nemění, nemusíš mít strach, že to bouchne. Při jakém zbytkovém cukru jsi lahvoval? Na lahvování letošního cideru je dle mě dost brzy?

Offline

reklama:

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK