#1 2012-09-02 21:59:14

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

2011 Pannenské rubínové

Tohle byl zatím nejlepší cider, který jsem dělal.

Jablka jsou napůl moje České pannenské a napůl koupené Rubíny od místního sadaře. Drceno drtičkou Shark, lisováno ručně 20l lisem. Mošt byl docela sladký 14,5NM, pro kvašení jsem použil chladomilné kvasinky BS10. Kvasilo při nízké teplotě kolem 8C ve skle a ve tmě. Cider jsem jednou stočil od kalu. Po vyčištění jsem lahvoval (konec prosince) do pivních lahví a do každé jsem přidával půl čajové lžíčky cukru.

Během měsíce byl příjemně perlivý a udržel si vůni původního moštu. Cider jsem skladoval ve sklepě, který není úplně ideální (v zimě -1C v létě 18C). Po roce je stále dobrý, vůně postupně mizí, perlivost je už moc velká. Další rok nebudu do láhve doslazovat.

Offline

reklama:

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK