2013-07-09T17:49:37ZFluxBBhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?id=107letos jsem to nestihl, takže byl jen sirup. Jaké to byly kvasinky a nebylo jich moc?]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22013-07-09T17:49:37Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=730#p730Tak jak dopadlo letošní bezové víno? U mě žádná sláva. Nechal jsem ho dlouho ležet na kvasinkách a tak chytlo jejich chuť uvidím jestli se to vylepší když to podruhé stočím. Holt ponaučení pro příště]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1482013-07-09T15:26:51Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=729#p729i řapíky. Byl to ale velký rozdíl předloni, kdy bez krásně kvetl a loni kdy hodně pršelo a květy byly mizerné. To první mělo chuť jak savignon a loni bylo hořké a trpké. Možná se na tom ty řapíky podílely.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22013-05-14T16:57:08Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=694#p694Ahoj, Chci se zeptat, při sbírání květů, necháváš tak řapíky, nebo jen okvětní lístky?]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=1482013-05-09T15:28:35Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=691#p691mě letos nadchlo. Je skvělé, voňavé, osvěžující, hlava po něm nebolí (toho jsem se bál nejvíc)]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22011-08-25T14:12:14Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=237#p237Letos jsem dělal víno z květů. Chuťově není špatné, zatím se školí,ale jsem zvědavý na výsledek.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=732011-08-25T14:03:05Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=236#p236hmm, to zní lákavě. Napíšeš recept a postup?? Taky bych to rád příští rok vyzkoušel.
Letos plánuju ještě zkusit šípkové víno.
]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=692011-07-22T04:54:28Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=222#p222už ho asi stočím, zatím chutná skvěle. Dost mě to překvapilo a inspirovalo pro další rok. Je krásně čisté, voňavé, suché.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22011-07-21T22:07:04Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=221#p221jak to dopadlo a jak chutná bezové víno? Povedlo se ti to??]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=692011-07-20T18:45:02Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=220#p220no já je schoval do ledničky, bylo mi líto zbytek vyhodit. Kvasí dobře, ale jestli to nemá nějaké vedlejší účinky to netuším. Asi je nějaký důvod, proč to tam píšou.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22011-06-23T17:53:10Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=192#p192jak dlouho zůstanou po otevření sáčku kvasinky použitelné? Na obalu udávají 2-3 dny. Možná, že si mi ten loňský cider nepovedl právě proto, že jsem použil kvasinky po otevření sáčku cca 1-1,5 měsíce. Kvasení pak možná nebylo tak kvalitní, i když při samotném kvašení jsem problém nepozoroval.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=692011-06-23T16:47:49Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=190#p190měl jsem ještě zbytek z cideru, sektové BS11.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22011-06-23T07:58:28Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=189#p189Jáké jsi tam dal kvasinky? Normální jako na víno?? Existují pro ovocné vna nějaké speciální kvasinky??
S glukopurem to je možná dobrý nápad, ale s jeho použitím zkušenost nemám.
]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=692011-06-23T04:54:45Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=188#p188Letos byl mimořádně krásný bez, bylo hodně slunce a moc nepršelo. Zkusil jsem bezové víno. Při výrobě jsem použil dextrózu (glukopur). Máte s tím někdo více zkušeností? Co teplota, bude lepší nízká nebo vyšší? V některých návodech se vysloveně píše nechat kvasit na slunci, alo to se mi nezdá.]]>https://www.domaci-cider.cz/profile.php?id=22011-06-22T19:23:42Zhttps://www.domaci-cider.cz/viewtopic.php?pid=186#p186